LEDAREN 2 2021

SKRIVER DENNA LEDARE NÄR VINTERSOLSTÅNDET HAR INFALLIT, ALLTSÅ DEN MÖRKASTE TIDEN PÅ ÅRET, OCH TYVÄRR ÄR DET MÖRKA TIDER I SVERIGE FÖR TILLFÄLLET MED DEN RÅDANDE PANDEMIN.

AV FÖRKLARLIGA SJÄL HAR VI INTE KUNNAT ERBJUDA SPECIELLT MÅNGA AKTIVITETER UNDER ÅRET. NU HAR VI JU DOCK KOMMIT IN I EN FAS DÄR VI (DOM FLESTA) TAGIT DEN ANDRA OCH EN DEL DEN 3:E SPRUTAN SÅ NU KOMMER VI ATT FÖRSÖKA ATT PLANERA FÖR FLER AKTIVITETER. OM NU INTE SPRIDNINGEN ÖKAR IGEN OCH FOLKHÄLSOMYNDIGHETEN INFÖR BEGRÄNSNINGAR. INFORMATION OM KOMMANDE AKTIVITETER KOMMER ATT FINNAS PÅ HEMSIDAN SÅ TA EN TITT DÄR. DEN FÖRSTA KAN JAG REDAN NU TIPPSA OM OCH DET ÄR VÅR FAMILJEDAG PÅ HÖGFORSTJÄRN I NORDINGRÅ DEN 29/12 VI BJUDER PÅ PYTTIPANNA OCH DRYCK, SEDAN BLIR DET ÅRSMÖTE DEN 16/2 KL. 19.00 PÅ MUMS I DOCKSTA, MOTIONER SKA VARA STYRELSEN TILLHANDA SENAST DEN 7/1 2022

NU BER JAG ATT FÅ ÖNSKA ER EN RIKTIGT GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR MED FRISKA MEDLEMMAR.

ER ORDFÖRANDE

LEDAREN 1 2021

EFTER EN LÅNG TYSTNAD FRÅN ER LEDARE, ÄR DET NU DAGS FÖR MEJ ATT VISA ATT JAG OCH ÖVRIGA STYRELSEN INTE HAR GLÖMT ER.

SOM DET NU VARIT I ÖVER ETT ÅR MED COVID 19 HAR DET NU BLIVIT ENKLARE MED MÖJLIGHETEN ATT SAMLAS TILL OLIKA VERKSAMHETER. MÅNGA AV OSS I LEDNINGEN FÖR KLUBBEN ÄR JU LITE ÄLDRE, MEN VI HAR JU NU FÅTT TVÅ SPRUTOR, VILKET GÖR ATT VI NU KAN STARTA UPP VÅR VERKSAMHET. EN AV DE FÖRSTA SOM VI KALLADE TILL I VÅRAS VAR EN ARBETSDAG VID KLUBBLOKALEN MED AVSLUT PÅ KVÄLLEN MED GRILLNING. NÄSTA VAR DET OBLIGATORISKA ÅRSMÖTE SOM HÖLLS I KLUBBLOKALEN DEN 16 JUNI. VI KUNDE NU FATTA DOM VIKTIGA BESLUT SOM KRÄVS AV EN FUNGERANDE FÖRENING. VERKSAMHETSBERÄTTELSE, REVISIONSBERÄTTELSE VAL AV STYRELSE (DET BLEV OMVAL AV TIDIGARE STYRELSE), SAMT VERKSAMHETSPLAN VILKET ALLA GODKÄNDES AV ÅRSMÖTET. DET SOM NATURLIGTVIS ÄR ETT PROBLEM JUST NU ÄR ATT UTGIFTERNA ÄR STÖRRE ÄN INKOMSTERNA, AV NATURLIGA SKÄL. VILKET RESULTERADE I ETT UNDERSKOTT I BALANSRÄKNINGEN, MEN KLUBBEN HAR FORTFARANDE EKONOMI FÖR ATT FÖRHOPPNINGSVIS KLARA OSS UR DEN HÄR KRISEN. MEDLEMSAVGIFTEN FÖR 2021 ÄR OFÖRÄNDRAD, OCH VI HOPPAS ATT GAMLA SOM NYA MEDLEMMAR VILL STÖTTA OSS FRAMÖVER MED ATT BETALA IN MEDLEMSAVGIFTEN, VI HAR PLANER PÅ ATT INBJUDA TILL OLIKA AKTIVITER FRAM ÖVER SÅ HÅLL ER UPPDATERAD GENOM ATT KOLLA PÅ VÅR HEMSIDA. UNDRAR NI ÖVER NÅGOT SÅ HÖR AV ER TILL NÅGON I STYRELSEN SÅ SKA VI LÄMNA BESKED. NU HOPPAS JAG ATT NI HAR FORTSATT ATT FISKA, ÄVEN OM VI I KLUBBEN VARIT RÄTT SÅ OSYNLIGA. NU STÄPPAR VI UPP OCH LÄMNAR DEN HÄR TIDEN MED RESTREKTIONER EFTER OSS. JAG HOPPAS VI SYNS UTE VID NÅGOT FINT FISKEVATTEN FRAMÖVER.

                                                                                ER ORDFÖRANDE

LEDAREN 2 2020

I ÅR BLIR DET INTE SOM EN VANLIG SOMMAR!

ÄVEN VI SOM FISKEKLUBB BLIR PÅVERKADE AV COVID-19,

VI KOMMER INTE ATT KUNNA BEDRIVA DEN VERKSAMHET VI I VANLIGA FALL BRUKAR PLANERA FÖR. DET BLIR INGA UNDOMSLÄGER, INGET KLASSDRAGET MED SKOLORNA, INGEN AKTIVITETSDAG FÖR UNGDOMMAR SOM PLANERATS, INGET  DOCKSTADAGEN. SEDAN TIDIGARE HAR VI FÅTT STÄLLA IN MAJBRASAN.

VI KOMMER DOCK ATT FÖRSÖKA GENOMFÖRA NÅGRA FISKETÄVLINGAR FÖR KLUBBENS MEDLEMMAR UNDER SOMMAREN (UTE AKTIVITETER I MINDRE GRUPPER ÄR JU TILLÅTNA).

VI KOMMER OCKSÅ ATT BJUDA IN KLUBBENS MEDLEMMAR TILL EN GRILLKVÄLL, GIVETVIS OM DET GÅR ATT ARRANGERA UTE, VÄDRET STYR NATURLIGTVIS.                                                                             SEDAN VI FÅR VÄNTA OCH SE HUR UTVECKLINGEN FORTSKRIDER MED DEN PANDEMI SOM COVID-19 SPRIDER. ATT PRIVAT VARA UTE I NATUREN OCH BLA. FISKA ÄR ETT JÄTTEBRA SÄTT ATT TILLBRINGA DEN TID MAN NU FÅR NÄR MAN INTE KAN TILLBRINGA SIN SOCIALATID MED ANDRA MÄNISKOR. DÄRFÖR HOPPAS JAG ATT NI TAR TILLFÄLLET I AKT OCH PLOCKAR FRAM FISKEUTRUSTNINGEN OCH BESÖKER ETT FISKEVATTEN, SAMT NJUTER AV FISKET OCH NATUREN.

VI KOMMER UNDER ÅRET ATT AVSLUTA UTGIVNINGEN AV DRGBLADET I PAPPERSFORMAT, OM DET FINNS NÅGON SOM INTE HAR TLLLGÅNG TILL VÅR HEMSIDA OCH VILL FÅ INFORMATION SKICKA ETT MEDDELANDE TILL NÅGON I STYRELSEN.

LEDARN 1 - 2020

  ETT VERKSAMHETSÅR LÄGGS TILL HANDLINGARNA OCH ETT NYTT STARTAR. ÅRSMÖTET HÖLLS PÅ MUMS I DOCKSTA OCH ETT DRYGT TIOTAL MEDLEMMAR VAR NÄRVARANDE. FÖRHANDLINGARNA FÖLJDE DAGORDNINGEN. STYRELSENS VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖREDROGS, DÄR MAN KUNDE SE ATT MYCKET ENERGI LÄGGS PÅ KONTAKTER MED SKOLOR OCH UNGDOMMAR. EKONOMIN VISADE ETT LITET UNDERSKOTT, MEN VISAR SIG STABIL OCH STYRELSEN BEVILJADES ANSVARSFRIHET FÖR DET GÅNGNA VERKSAMHETSÅRET. NÄR DET GÄLLDE MEDLEMSAVGIFTER BLEV BESLUTET ATT DE BLIR SAMMA SOM TIDIGARE ÅR. VID PUNKTEN VAL BLEV DET ENLIGT VALBEREDNINGENS FÖRSLAG MED OMVAL AV ORDFÖRANDE OCH ÖVRIGA LEDAMÖTER, ÄVEN ÖVRIGA VAL FÖLJDE VALBEREDNINGENS FÖRSLAG. ETT FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN FÖREDROGS OCH BESLUTADES. EFTER PAUS FÖR FIKA BLEV DET UTDELNING AV UTMÄRKELSER FÖR OLIKA TÄVLINGAR. INGA FRÅGOR HADE VÄCKTS UNDER MÖTET SÅ ORDFÖRANDEN TACKADE DELTAGARNA OCH FÖRKLARADE ÅRSMÖTET FÖR AVSLUTAT.

SOM OMVALD ORDFÖRANDE FÅR JAG ÅTER TACKA FÖR FÖRTROENDET OCH SKA FÖRSÖKA ATT FÖRVALTA DET PÅ BÄSTA SÄTT TILLSAMMANS MED ÖVRIGA STYRELSEN. EN AV DE STORA PROBLEMEN SOM VI HAR ÄR ATT MÅSTE LOCKA FLER MEDLEMMAR TILL KLUBBEN, VILKET MÅSTE BLI EN AV UPPGIFTERNA UNDER ÅRET.

NÄ NUR GÅR VI UT OCH FISKAR

LEDARN 4 - 2019

NU ÄR DET ER ORDFÖRANDE SOM ÄR TILLBAKA VID TANGENTBORDET IGEN. VID DEN FÖRRA LEDAREN BLEV JAG TVUNGEN ATT ORDNA EN SPÖKSKRIVARE, TYVÄRR FICK JAG INTE SPÖKSKRIVAREN ATT FORTSÄTTA, SÅ NU ÄR JAG IGÅNG IGEN.

NÅGOT SOM JAG UPPTÄCKT PÅ SENARE TID ÄR ATT MINNEN FRÅN BARNDOMMEN KOMMER ALLT OFTARE, KAN DET VARA ATT MAN BÖRJAR BLI GAMMAL? EN HEL DEL AV MINNENA ÄR OCKSÅ KOPPLADE TILL FISKE. KANSKE ÄR DET EN AV ANLEDNINGEN TILL ATT INTRESSET FÖR FISKE KOM ATT FÖLJA MED ÄVEN SENARE I LIVET. SOM BARN KAN EN ENKEL FISKETUR BLI ETT STORT ÄVENTYR.

DET VAR MITT I SOMMAREN, DET VAR SLÅTTANNA OCH MIN STOREBROR VAR HEMMA FÖR ATT HJÄLPA TILL. JAG VAR VÄL 8-9 ÅR OCH BRORSAN UNDRADE OM VI SKULL ÅKA OCH META ABBORRE, SJÄLVKLART VAR JAG MED PÅ DET. MASK HACKADES OCH METSPÖ PLOCKADES FRAM. VI ÅKTE FÖRST TILL EN FÄBOD, SEDAN GICK VI TILL EN MYR FÖR ATT PLOCKA HJORTON, DET FANNS DOCK DÅLIGT MED BÄR SÅ DET BAR IVÄG MOT EN FLÄRK EN BRA BIT BORT. FÖR ATT KOMMA TILL FISKEVATTNET MÅSTE VI GÅ GENOM SKOGEN, DÅ DET INTE FANNS NÅGON STIG, MIN BROR OCH ”HJÄLTE” I MINA ÖGON VAR DEN SOM SKULLE LEDA OSS RÄTT. VI KOM DOCK LITE VILSE, MEN SENT OM SIDER VAR VI FRAMME. FISKET KUNDE BÖRJA, OCH VILKET FISKE SEN, MASKEN HAN KNAPPT LANDA INNAN DEN FÖRSTA ABBORREN VAR LANDAD. ABBORRARNA KOM I RASK TAKT OCH PLÖTSLIGT VAR DET SLUT PÅ MASK I BURKEN, VI FICK LETA PÅ MYREN EFTER ANDRA BETEN. TILL SLUT TYCKTE MIN BROR ATT NU MÅSTE VI GÅ TILL BILEN, SOM STOD EN BRA BIT BORT. TÄNK VILKET ÄVENTYR FÖR EN 8-ÅRING, ETT MINNE FÖR LIVET. TACK BRORSAN!  NÄ NU GÅR VI UT OCH FISKAR

LEDARN 3 - 2019

HEJ PÅ ER!

IDAG ÄR DET INTE VÅR ORDFÖRANDE SOM SKRIVER LEDAREN, UTAN SPÖKSKRIVAREN "FISKARHUSTRUN" SJÄLV MÅSTE HAN UT I SKOGEN FÖR ATT SÄTTA PLANT. SÅ DÅ TYCKTE HAN ATT JAG SKULLE PLITA NER LEDAREN. DET ÄR NU INTE SÅ LÄTT ATT BARA SÅ DÄR SÄTTA SIG OCH SKRIVA OM NÅGOT SOM KANSKE SKA HÄNDA ELLER HAR HÄNT. MEN JAG FÅR GÖRA ETT FÖRSÖK. HALVA SIDAN ÄR SNART AVVERKAD BARA I FÖRKLARINGAR. SÅ NU ÄR DET STOPP.

HÖSTENS FISKEUTFLYKTER SÄTTER SNART IGÅNG HAR JAG SETT, VI FÅR HOPPAS ATT DET BLIR EN FIN FISKEHÖST MED HÄRLIGA SOLIGA DAGAR. DÅ BLIR DET RIKTIGT TREVLIGT. SEDAN KÖR VI IGÅNG MED ÖPPET HUS IGEN, JAG HOPPAS ATT NI STÄLLER UPP PÅ DET OCH KOMMER MED FÖR ATT PYSSLA ELLER BARA UMGÅS. DET BRUKAR VARA TREVLIGT MED PYSSEL, PRAT, OCH LITE FIKA. NI ÄR HJÄRTLIGT VÄLKOMNA.

JAG HOPPAS ATT VI SYNS I KLUBBLOKALEN I HÖST, OM INTE ANNAT PÅ VÅR HÖSTFEST DEN 5:E OKTOBER.

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!!!  NÄ NU GÅR VI UT OCH FISKAR!!   FISKARHUSTRUN

LEDARN 2 - 2019

LEDAR´N

   TIDEN GÅR SNABBT, NU HAR VI LÄMNAT VÅREN BAKOM OSS OCH  SER FRAM EMOT SOMMAREN SOM ALLTID ÄR EFTERLÄNGTAD. FÖR OSS SOM GILLAR FISKE KOMMER MÅNGA MÖJLIGHETER ATT NJUTA AV STUNDERNA VID SKOG OCH SJÖ. VI I KLUBBEN KOMMER ATT ERBJUDA ER NÅGRA TILLFÄLLEN UNDER SOMMAREN ATT FISKA TILLSAMMANS. VI BÖRJAR REDAN PÅ ”FLYGARDAN” MED ATT FÖRSÖKA LURA NÅGRA ÖRINGAR ATT HUGGA I GRÖDESTJÄRN, TA CHANSEN ATT FISKA I ETT VATTEN SOM NYLIGEN PLANTERATS MED FIN ÖRING. VI KOMMER ÄVEN ATT ARRANGERA DET POPPULÄRA FISKELÄGRET I ”REMMAREN”, SAMT EN TUR TILL LJUNGAN SÖDER OM SUNDSVALL.

JAG VET INTE HUR MÅNGA AV ER SOM VARIT UTE UNDER VÅREN OCH FISKAT HAVSÖRING UTEFTER KUSTEN. HAR SJÄLV INTE HAFT TID, MEN HAR FÅTT RAPPORTER PÅ ETT FANTASTISKT FISKE, BÅDE VAD GÄLLER STORLEK OCH ANTAL. DET ÄR FÖRMODLIGEN LÄNGE SEDAN VI HAFT SÅ MYCKET HAVSÖRING I VÅRA FJÄRDAR. FÖR OSS SOM JOBBAT LÄNGE MED ATT UTVECKLA DOCKSTAÅN TILL EN FÖRYNGRINGSÅ, KÄNNS DET SOM EN AV ANLEDNINGARNA TILL DEN RIKLIGA TILLGÅNGEN PÅ HAVSÖRING I HAVET ÄR ETT BEVIS PÅ ATT VI LYCKATS. NU FÅR VI HOPPAS ATT ALLA FÖLJER DOM REGLER SOM FINNS, BLA. MINIMIMÅTTEN. ETT LÅNGSIKTIGT FISKEVÅRDSARBETE BETALAR SIG.

VI HAR ETT PROBLEM I KLUBBEN, VI MÅSTE BLI FLERA. SOM LÄGET ÄR NU MÅSTE VI VÄRVA NYA MEDLEMMAR, HAR NI ER BEKANTSKAPSKRETS NÅGRA TÄNKBARA, SÅ HÖR AV ER TILL NÅGON I STYRELSEN, SÅ VI FÅR PRESENTERA KLUBBEN OCH DESS VERKSAMHET.

NÄ NU GÅR VI UT OCH FISKAR.                 ER ORDFÖRANDE

LEDAREN 1 2019

   DÅ VAR DET ÅTER DAGS ATT STARTA ETT NYTT VERKSAMHETSÅR I FISKEKLUBBEN. UNDERTECKNAD FICK NYTT FÖRTROENDE ATT LEDA KLUBBEN PÅ DET ÅRSMÖTE VI HADE I FEBRUARI, DET TACKAR JAG FÖR. JAGHOPPAS ATT VI I STYRELSEN SKA KUNNA ERBJUDA ER ETT VARIERAT UTBUD AV VERKSAMHET UNDER ÅRET. I DEN HÄR LEDAREN TÄNKTE JAG UTVECKLA FÖRHÅLLANDET TILL ”ALLEMANSRÄTTEN”. DET FINNS EN DEL SOM FAKTISKT TROR ATT FISKET ÄR EN DEL AV ALLEMANSRÄTTEN, JAG HAR VID FLERA TILLFÄLLEN PRATAT MED PERSONER SOM HAR UPPFATTNINGEN ATT SÄLJS DET INTE FISKEKORT PÅ ETT VATTEN ÄR DET FRITT FÖR ALLA ATT FISKA DÄR, INGET KAN VARA MER FEL. JAG HAR VID FLERA TILLFÄLLEN TAGIT UPP FRÅGAN OCH DET HAR VISAT SIG ATT MÅNGA INTE HAR EN ANING OM VAD SOM GÄLLER, ÄVEN MÅNGA AV DOM SOM HAR FISKERÄTT I ETT VATTEN VET INTE VAD SOM GÄLLER. DÄR FISKEVÅRDSOMRÅDEN INTE BILDATS ÄR FISKET OFTAS SAMFÄLLT INOM BYN, OCH BYN HAR BARA FISKERÄTT I DEN DEL AV VATTNET SOM TILLHÖR BYN. VILKET INTE MÅNGA VET. ALLEMANSRÄTT=FISKERÄTT ÄR INTE SANT.

JAG TROR ATT DET ÄR MÅNGA SOM INTE VET VAD ALLEMANSRÄTTEN INEFATTAR, JAG VAR MED PÅ EN FRÅGESPORT OM ALLEMANSRÄTT VID ETT TILLFÄLLE OCH DET VISADE SIG ATT INGEN HADE ALLA RÄTT.

DET BORDE KANSKE HETA ALLEMANSSKYLDIGHET ATT VETA ISTÄLLET!

NÄ NU GÅR VI UT OCH NJUTER AV DET VACKRA VÄDRET

ER ORDFÖRANDE

LEDARN 4 - 2018

   JAG BÖRJAR DEN HÄR LEDAREN MED DET JAG TOG UPP I DEN FÖRRA LEDAREN, INTE KUNDE DET VÄL BLI VÄRRE. JOVISST KUNDE DET, OCH MED DET MENAR JAG DET TORRA OCH VARMA VÄDRET. AUGUSTI OCH SEPTEMBER BLEV LIKA TORRA SOM DE TIDIGARE MÅNADERNA. I MITTEN PÅ OKTOBER UPPTÄCKER EN I KLUBBEN ATT HAVSÖRINGAR HAR BÖRJAT STIGA I DOCKSTAÅN, MEN DET VAR ALLDELES FÖR LITE VATTEN SÅ DOM KOMMER INTE FÖRBI DAMMEN NERE VID BRON. UNDER DE NÄRMASTE DAGARNA KOMMER DET FLER OCH FLER OCH VI INSER ATT NÅGOT MÅSTE GÖRAS. VI HADE TIDIGARE SKAFFAT EN KNUTLÖS HÅV NÄR VI HADE FISKFÄLLAN I ÅN, SÅ NU BLEV DET ATT MED HÅVENS HJÄLP LYFTA FISKARNA FÖRBI DAMMEN. DET BLEV ETT LYCKAT UPPDRAG OCH VI KUNDE HJÄLPA ETT FLERTAL FISKAR UNDER NÅGRA VECKOR. SENARE NÄR VI KONTROLERAR DOM LEKNACKAR SOM VI HAR OVANFÖR DAMMEN, SÅ VAR DET LÄTT ATT SE LEKANDE FISKAR PÅ FLERA AV DESSA LEKBOTTNAR. TILL SLUT KOM ÄVEN REGN SÅ I SLUTET PÅ NOVEMBER HADE VATTEN NIVÅERNA I BÅDE I DOCKSTAÅN OCH ANDRA VATTENDRAG HÄMTAT SIG. MEN I MÅNGA BÄCKAR OCH SMÅ STRÖMMANDE VATTENDRAG FÅR MAN NOG KONSTATERA ATT DEN FISK SOM FANNS DÄR UNDER SOMMAREN INTE HAR KLARAT SIG. DET KAN BETYDA ATT 2 ÅRGÅNGAR AV HAVSÖRINGAR HAR DÖTT. VI FÅR SE VAD SOM HÄNDER FRAMÖVER.

NU SER VI FRAMÅT OCH DET BETYDER FINA ISAR ATT PIMPLA PÅ, I SLUTET AV NOVEMBER VAR ISARNA PÅ DOM SMÅ SJÖARNA ISBELAGDA, SÅ FISKET KUNDE BÖRJA.

NU ÖNSKAR JAG ER EN GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT FISKEÅR.

ER ORDFÖRANDE

LEDARN 3 - 2018

    DAGS FÖR EN LEDARE IGEN, OCH ETT ÄMNE SOM DET ÄR LÄTT ATT ÅTERKOMMA TILL ÄR VÄDRET. DET DISKUTERAS OFTA NÄR MAN TRÄFFAR FOLK, OCH DETTA ÅR ÄR DET BEFOGAT, FÖR KONSTIGARE VÄDER FÅR MAN LETA LÄNGE I STATISTIKEN FÖR SE. FÖR DE INTRESSEN SOM VI BRINNER FÖR HAR DET INTE VARIT NÅGOT BRA VÄDER. DET BÖRJADE MED EN SNÖRIK VINTER OCH SOM JAG NÄMDE I FÖRRA NUMMRET VAR VINTERFISKET URUSELT, NÄR SÅ VÅREN KOM BLEV DET KAN MAN SÄGA SOMMAR DIREKT MED SOL, VÄRME OCH INGEN NEDERBÖRD. UNDER MAJ, JUNI OCH JULI KOM DET NÄSTAN INGEN NEDERBÖRD. DET BLEV FÖRÖDANDE FÖR ÄLVAR, ÅAR OCH BÄCKAR, DOM TORKADEUT MED PÅFÖLJD ATT MÅNGA AV DE FISKAR SOM FANNS I STRÖMMARNA DOG. ÄVEN I SJÖAR OCH ÄLVAR BLEV VATTNET SÅ VARMT ATT DET ÖVERSTEG TEMPERATUREN SOM MÅNGA AV VÅRA FISKARTER KLARAR AV. DET BLEV SÅ ILLA ATT FLERA ÄLVAR OCH SJÖAR STÄNGDES AV FÖR FISKE, ÄVEN I DE FISKODLINGAR SOM LEVERERAR SÄTTFISK TILL FISKEVÅRDSOMRÅDEN BLEV DET PROBLEM MED ATT FISKAR DOG OCH DÄRFÖR KUNDE MAN INTE LEVERERA DEN FISK SOM FISKEVÅRDSOMRÅDEN HADE BESTÄLLT. ÄVEN KLUBBEN FICK PROBLEM OCH BLEV TVUNGEN ATT STÄLLA IN DET PLANERADE  FISKELÄGRET I JULI PÅ GRUND AV VÄRME OCH RISK FÖR STORA MÄNGDER KNOTT & MYGG. DEN 1 SEPTEMBER KOMMER VI ISTÄLLET ATT BJUDA IN TILL EN DAG MED FLUGFISKE I SÄTRATJÄRN, HOPPAS NI KAN KOMMA DET KOSTAR INGENTING FÖR MEDLEMMAR ( SE INBJUDAN LÄNGRE IN I TIDNINGEN).

NÄ NU GÅR VI UT OCH FISKAR.

LEDAREN 2 2018

      EFTER EN HÅRD VINTER MED KYLA OCH SNÖ KOM SÅ DEN EFTERLÄNGTADE VÅREN, SOM DOCK BLEV VÄLDIGT KORT. FÖR PLÖTSLIGT  VAR SOMMAREN HÄR MED TEMPERATURER ÖVER 20 GRADER. EFTER SOM VÄRMEN KOM SÅ INTENSIVT SMÄLTE DEN MYCKNA SNÖN SNABBT OCH VATTNET I SJÖAR OCH STRÖMMAR STEG ÖVER SINA BREDDAR. I VÅRAT OMRÅDE SÅ VERKAR DET INTE HA SKAPAT NÅGRA STÖRRE PROBLEM. SKREV I FÖRRA NUMRET OM DET DÅLIGA FISKET I VINTER, OCH DET TYCKS HA FORTSATT ÄVEN PÅ VÅRISARNA I FJÄLLEN. VAR SJÄLV UPP TILL HEMAVAN OCH ANKARVATTNET FÖR ATT FÖRSÖKA FÅ NÅGRA RÖDINGAR OCH ÖRINGAR I SLUTET PÅ APRIL. VAR FÖRST TILL HEMAVAN, DET VAR EN HELDEL VATTEN PÅ ISARNA DÄR OCH VI FICK ENDAST NÅGRA NAPP. PRATADE MED FLERA LOKALBOR OCH ALLA VAR ÖVERENS OM ATT FISKET VAR URUSELT. SEDAN BAR DET AV TILL ANKARVATTNET, ÄVEN DÄR STOPIS OCH EN HEL DEL VATTEN. DOM FÖRSTA DAGARNA VAR DET PLUSSGRADER OCH REGN MEN SEDAN BLEV DET NÅGRA GRADER KALLT SÅ DET BLEV BÄTTRE PÅ ISEN. PRATADE ÄVEN HÄR MED NÅGRA SOM FISKAT HÄR TIDIGARE I VINTER OCH EN KUNDE MEDDELA ATT SÅ HÄR DÅLIGT FISKE HADE DOM INTE UPPLEVT PÅ DOM 20 ÅR HAN FISKAT PÅ ANKARVATTNET. NU SKA VI INTE KLAGA PÅ FISKET VI HADE DE HÄR DAGARNA, MEN NÅGOT KONSTIGT MÅSTE DET VARA FÖR INGEN AV DOM CA. 30 FISKARNA VI FICK HADE NÅGONTING I MAGE ELLER TARM, DOM SÅG ÄVEN MAGRA UT.  NÅGON FÖRKLARING HAR JAG INTE. JAG AVSLUTAR MED ATT VI KANSKE TRÄFFS PÅ NÅGRA AV DOM AKTIVITETER VI ERBJUDER I SOMMAR.

ER ORDFÖRANDE

LEDARN 1 - 2018

ÄNNU ETT VERKSAMHETSÅR ÄR TILL ÄNDA, PÅ DET ÅRSMÖTE SOM AVSLUTADE OCH STARTADE ETT NYTT KAN MEDDELAS ATT DET MESTA SER LIKADANT UT SOM TIDIGARE ÅR. DET BETYDER ATT SAMMA LEDARSTAB SOM TIDIGARE, OCH ATT STYRELSEN KOMMER ATT JOBBA PÅ MED SAMMA INRIKTNING SOM TIDIGARE. KAN ÄVEN MEDDELA ATT DET INTE KOMMER ATT BLI NÅGRA HÖJNINGAR AV MEDLEMSAVGIFTEN FÖR 2018.

NU TILL VAR KOMMER ALL SNÖ IFRÅN? I ÅR HAR VI NÄSTAN BLIVIT ÖVERSNÖAD, HOS OSS I SÄTRA BILDADES EN DRIVA PÅ CA. 1,80 UTANFÖR DÖRREN. DET HAR OCKSÅ PÅVERKAT PIMPELFISKET. ISARNA ÄR FÖRÄDISKA AV ALL SNÖ OCH DET BILDADES VÄLDIGT LITE KÄRNIS NÄR SJÖARNA FRÖS I HÖSTAS. DET GÅR OCKSÅ ATT KONSTASTERA ATT FISKET BLIVIT LIDANDE, UNDER VÅR PIMPELSERIE HAR VIKTERNA VARIT VÄLDIGT BLYGSAMMA.

ÄVEN I DISTRIKTET I ÖVRIGT HAR FISKET VARIT DÅLIGT, KLUBBEN ARRANGERADE DM-PIMPELN MED 59 STARTANDE OCH DEN SAMMANLAGDA VIKTEN UNDER DEN 4 TIMMAR LÅNGA TÄVLINGEN VAR DRYGA 21 KG.  MEN VÄRRE VAR DET FÖR ÖBACKAFISKEKLUBB SOM VECKAN EFTER ARRANGERADE DELTÄVLING 3 I DM-SERIEN PÅ STORVEGSJÖN, AV ETT 50-TAL FISKARE FICK 7 STYCKEN FISK TILL EN SAMMANLAGD VIKT UNDER 1 KG. FRÅGAN OM DET ÄR REKORD I DÅLIGT FISKE?

PÅSKEN KOMMER TIDIGT I ÅR SÅ JAG HOPPAS ATT ISARNA HÅLLER OCH ATT NI KOMMER ATT KUNNA TAR ER UT OCH NJUTER AV SOL OCH FÖRHOPPNINGSVIS ETT BÄTTRE FISKE ÄN VAD SOM VARIT (FISKEN FINNS JU KVAR DÄR UNDER ISARNA).

MED EN ÖNSKAN OM EN GLAD PÅSK OCH ETT GOTT FISKE.

Dela den här sidan